Saturday, 20 July 2013

:life:

honestly, life is quite difficult this day. sometimes it makes me cry too.. things that i didn't do for quite a long time. but it makes me realize one thing. oh, aku masih punya perasaan rupanya. all of this difficulties pun datang dari action diri sendiri. but, i never regret it at all actually. seriously. it just, biasala as a human kau bukan kuat sangat pun nak handle all difficulties yang datangkan. kadang-kadang benda yang remeh pun boleh fail and lost apetah lagi benda yang quite heavy mcm yg aku sedang rasa dan alami sekarang ni. tapi, dalam pada rasa macam heavy and quite lost tu pun, sebenarnya ada rasa tenang terselit kat situ. weird huh! but, well... aku pun tak tahu nak cakap. apa yang aku boleh buat sekarang ni ialah berdoa dan mintak tolong dengan DIA banyak-banyak. Yakin dengan DIA dan bergantung sepenuhnya dengan DIA dan seterusnya usaha to fix the things that happen sekarang ni. Sungguh aku harap semoga ALLAH permudahkan apa yang sedang aku usahakan sekarang ni. Mohon doa kalian yang membaca juga, mana tahu dimakbulkan.

p/s: life. biasala kan. orang kata macam roda. kadang-kadang kat atas dan kadang-kadang kat bawah. dan sekarang ni aku rasa macam aku berada betul-betul kat bawah kerak sana tu hah. tapi tak perlu sampai nak tekanan sangat kot sebab dalam pada susah aku ni, kalau nak difikirkan, realiti sebenarnya ada lagi orang lain yang lagiiiii susah dari aku kan. so why bother too much. yang penting hari-hari usaha untuk perbetulkan sampaila everything's gonna be just fine.

Alhamdulillah. Ya ALLAH, terima kasih untuk ujian ini. aku sedar banyak perkara...

2 comments:

Pembunuh Tanpa Bayang : said...

lama tak singgah ke sini.
apa khabar,sihat?

Pembunuh Tanpa Bayang : said...

aku doakan moga yang baik baik saja untuk kau.

tolong jadi kuat ya.