Tuesday, 22 January 2013

:invitation:

bukak emel, dapat invitation untuk "boutique opening" bulan February nanti. macam biasa, lokasi dekat KL. tengok senarai invitation guest, agak ramai juga fashionista. sangat berbesar hati dengan jemputan yang diterima, tapi sayang memang tak dapat nak menghadirkan diri. hanya mampu ucapkan tahniah pada puan owner dengan doa, semoga bisnes sukses-sukses selalu. 

ami: banyak betul event dekat KL bulan January yang tak dapat nak join sekali sebab masalah-masalah yang tak dapat dielakkan. Semoga dipermudahkan untuk bulan February dan seterusnya.. Amin~

Saturday, 19 January 2013

:singapore:

zack up status cakap dia dah jatuh cinta dengan singaporean punya lifestyle.

tetiba aku jadi rindu dekat singapore. night view dekat sana is one of the best. like seriously.. entah bila boleh lepak sana lagi... :(


Saturday, 12 January 2013

:umur:

bila budak umur bawah-bawah aku bahasakan diri dia akak, like seriously aku rasa macam, erk? okay... awkward...

sama macam bila budak-budak bawah aku panggil aku dengan nama je, aku pun rasa macam, erk? okay... awkward... dulu macam tak hairan sangat tapi bila umur aku dah makin melonjak ke angka tiga ni, semua tu rasa macam hairan. entah...

sebab pesen aku, umur satu tahun tua dari aku, aku memang dah panggil akak. automatically. dan untuk orang yang aku baru kenal, aku memang akan tanya umur dulu sebab taknak ada salah faham nanti. dan untuk aku tahu apa yang aku patut panggil sebenarnya.

tak termasuk situasi dengan lelaki sebab hanya orang-orang tertentu je yang aku panggil abang (bagi mengelakkan kesalahfahaman).

ami: i'm gonna be 28th years old kot this year, fyi. and sedang cuba hadam peel budak-budak sekarang, like seriously....

        entah kenapa isu ni tetiba jadi penting untuk aku. small matter je kot.. geleng kepala sendiri...

Tuesday, 8 January 2013

:kisah hari ini #1:

source:google
pagi, terkejut tidur macam biasa. tapi dalam pada duk mamai-mamai tu, dah dapat rasa yang kepala agak ting-tong sikit hari ni. gagahkan jugak bangun. hampir-hampir je nak terlanggar meja dan dinding. rasa macam dah jalan straight tapi idaknyelah. ke kiri ke kanan dah macam orang mabuk. gagahkan jugak pergi tandas ambil wuduk dan solat subuh dulu. dah lepas solat, ambik keputusan nak masuk kerja lambat sikit. ataupun halfday je terus. elakkan nanti bawak kereta cium bontot kereta orang je. takpun langgar divider tepi jalan. naya~

ambil telefon, mesej bos bagitahu tak dapat datang kerja sebab kepala ting tong. then lepas tu set alarm and sambung tidur balik.

al-kisahnya dalam tidur, aku bermimpi. aku tahu tu semua mainan setan je tu sebab aku tidur idakler baca doa apa-apa. di siang hari pulak tu. tapi mimpi tu agak best sebab aku ketemu sama aku punya crush masa zaman tingkatan enam dulu. aku, dia dan beberapa orang kawan yang idak ler dikenali, having a nice time travel together. owh, forget to tell ya, he's married. even i know that he is someone husband now, we manage to behave each other. agak ohsem di situ. and part mimpi yang paling best aku rasa, kitorang berpisah happily with a smile and lambai tak hengat. homai~

ok, lupakan pasal mimpi tu. the thing is, i used to like him like crazy dulu. sebab dia is the only one sepanjang hidup aku yang bagi aku a weird feeling ever. and actually i still waiting for him until la a few month ago, aku terjumpa profile dia di mukabuku. dan dengan muka tak malunya, aku add dia sebagai kawan. and you know what, dia approve aku sebagai kawan. masa tu lah aku tahu dia dah pun berkahwin dengan seorang wanita cantik dan punya cahayamata yang sangat comel. and hey, aku tak jeles langsung bila aku dapat tahu status dia sekarang. and hey again, aku dah tak rasa lagi the weird feeling tu. maybe sebab dah bertahun-tahun kot benda ni berlaku. 

tiba-tiba rasa macam kelakar dekat diri sendiri. entah apa-apa.

duhai adeq madiani, lepas ni takdelah aku nak tanya mu lagi pasal dia tiap kali aku balik kampung atau tiap kali kita jumpa. dan mesti mu terkejut dia dah kawen kan. aku lupa nak bagitau mu.. heee~ dan satu lagi nak habaq mai, dia sekarang pun duk johor jugak taw...

ok. yang pelik, aku mimpikan crush aku tapi aku rasa rindu nak gila pada budak LC merah. well, walaupun dapat jumpa kadang-kadang bila Allah izinkan je, tapi aku tetap sentiasa doakan yang terbaik untuk dia. no matter apa pun status dia sekarang, i always pray for him. always. lagi-lagi bila aku teringat dan rindu kat dia. gila~

ami: macam biasa, entri mengarut yang takde pekdah. harap maklum, terima kasih...

Wednesday, 2 January 2013

:2013:

Dah masuk tahun baru. Umur makin pendek tapi Alhamdulillah... Syukur sebab masih diberi peluang untuk bernafas dan peluang untuk terus berubah dan cari redha Allah. Dan Alhamdulillah sebab dapat berita gembira juga. Semoga Allah terus permudahkan perancangan dan semoga Allah redha.

Buat semua teman, selamat tahun baru.

Peace no war!