Thursday, 9 August 2012

:bonus:

tak sangka pula bulan ni dapat bonus. walaupun aku hanya dapat suku bulan bonus kerana aku masih dikira pekerja baru berbanding dengan mereka-mereka yang dapat sebulan bonus, aku tetap bersyukur. sangat-sangat bersyukur. sekurang-kurangnya duit bonus tu, boleh juga menampung mana-mana rompong yang ada (owh, sebenarnya aku sudah siap sedia dengan pelan kewangan sehingga bulan oktober ok)

orang lain pasti sibuk mahu menggunakan duit bonus yang ada untuk persiapan raya. tapi aku pula sibuk menggunakan duit bonus untuk membeli buku-buku. setakat ini, sudah tiga buah buku berjaya aku beli atas talian. masih lagi berkira-kira untuk menambah bilangan buku yang ada. oh, mahu membeli sebuah buku karangan Dr. Zaharudin, sebagai hadiah untuk hari lahir abah. cuma belum tahu tajuk apa yang sesuai.

juga sedang berkira-kira mahu sparekan sedikit duit bonus untuk ahli keluarga. mungkin sehelai pakaian seorang buat hadiah hari raya untuk mereka? mungkin... uwaa, siapa mahu ajak aku pergi shopping? sepertinya mahu merasa berada di tengah-tengah kepadatan dan kesesakan manusia. gila bukan? ketawa~

1 comment:

kueh bakar said...

aku link ko.

membaca itu bagus!