Friday, 27 July 2012

:budak cinonet:

budak cinonet berdua tu dah selamat sampai dekat kampung. ya Allah rindunya dekat diorang. dan rindu nak balik kampung. ikut planning, sepatutnya malam semalam dah selamat berlepas balik kampung. tapi nasiblah badan tetiba dapat surat cinta RM5++. terduduk sekejap. dugaan bulan puasa. redha je lah.

semalam dapat dengar suara along. woha! sangat gediks ok budak keciks itu. dia punya mulut murai ya ampun. bercakap mengalahkan orang besar. kadang-kadang penat nak layan. tapi dalam pada duk penat tu, dorang je lah jantung hati yang aku ada.

sumpah, rindu sangat dekat diorang... (nak nanges...)

oh, tadi masa nak balik kerja, adik MMS gambar budak cinonets yang kecik tu. terkezut aku. muka dah sebijik macam alongnya. tapi versi putih sebab alongnya dah gelap macam orang asli. suka sangat main panaskan. ekceli masih terkezut sebab muka budak cinonet amani tu dah jauh berubah berbanding masa dua bulan dulu. aku suka masa dia dua bulan sebab dia debab. tapi sekarang dah cekeding macam along dia lah pulak. haila.

.amani 8 bulan.
cik su dia ni pun satu. bagi sekeping je gambarnya. kot ye pun, bagilah banyak-banyak kat cik ngah dia ni. dia tak tahu ke cik ngah dia ni rindu gila kat budak cinonet berdua tu. hampagas betullah cik su dia ni.

.along, the budak gediks yg tak reti-reti nak wat sign peace walaupun cik ngah ngan cik su dah ajar banyak-banyak kali.
ok. dan macam tahu-tahu aku rindu dekat budak cinonet, adik aku tepon kasik dengar suara itu budak kecik. hamboi, sibuk juga dia nak bercakap hoheh-hoheh. rinduuuuuuu... terima kasih Allah.

ami: countdown... lagi 19 hari sebelum balik kampung. semoga dipanjangkan umur dan diberi kesempatan untuk jumpa budak cinonet. Amin.

No comments: