Saturday, 10 December 2011

:Langkawi #2:


tadi petang pergi tengok LIMA dengan abang, mak dan anak sedare. memang teruja. tepi-tepi jalan semua penuh dengan orang sebab masing-masing pun teruja nak tengok pertunjukan jet pejuang kat angkasaraya. kitorang pun same, lepak tepi jalan je. tapi tepi jalan kitorang kat belakang airport Langkawi tu. memang penuh dengan orang ramai ok. siap berpayung bagai sebab panas membahang. masing-masing duk teruja dongak atas langit sana tu tengok jet buat action. siap ade pusing-pusing. aku pun sekali macam jakun tak pernah tengok jet dekat-dekat. kahkahkahkahkah... bila jet terbang depan aku, aku pun wooaahh.... teruja sampai macam nak nangis pun ada. selekeh kan. kahkahkahkahkah... biasala, akukan budak baru nak belajar kenal dunia luar. sebelum ni asyik terperuk dalam dunia sendiri je. bosan jugak.

tapi yang jelesnya, aku tak boleh nak ambik gambar. kamera dahla takde, handphone pulak takde bateri. abang aku ni lah tak bagitahu awal-awal nak pi tengok kapal terbang. (konon... padahal dah beberapa hari lepas lagi abang aku dah bagitahu. aku je lupa...) aku jeles tengok ramai yang duk angkut dslr amek gambar. yang amek gambar pakai ipad pun ada. korang memang canggihlah... aku je yang duk angkut handphone sony lipat tu pergi sana sini ambik gambar. cait!

bila jet dah stop buat aksi, abang pun ajak kitorang lepak pantai cenang makan laksa. dekat je dengan area airport. boleh tengok kapal terbang landing. tempat tu memang bestlah. dahlah ramai orang. dengan angin sepoi-sepoi bahasa. memang syiok... aku suka... *winkwink*

dah makan-makan, dah kenyang, terus balik pangsapuri. tak boleh nak lama-lama kesian dekat kakak ipar sensorang dekat rumah. walaupun aku masih belum puas lagi berjalan sebenarnya. kan best kalau boleh jalan-jalan dengan kawan-kawan. mesti enjoy habis kan?

..............................................

xoxo : tadi sebenarnya abang nak ajak pergi tengok pameran kapal terbang. masa mula-mula pergi tu tak boleh nak masuk sebab terlalu banyak kereta menunggu giliran nak masuk sana. kali kedua nak masuk lepas tengok jet pejuang buat aksi kat angkasaraya, memang dah tak boleh nak masuk langsung sebab dah kena block dengan pakcik pakai baju putih (polis trafik). tapi takpelah. aku dah berpuas hati dah sebab dapat tengok kapal terbang pusing-pusing depan mata. kahkahkahkahkah...

sekian, cerita aku untuk hari ini. keut!!!

2 comments:

MadianiMamat said...

mie, mcm best je kalu aku blh g langkawi di saat ni.. leh kita g jalan same2...hihi

ami manaf said...

meh la deq... aku masih lama kat sini... :)