Wednesday, 2 November 2011

:tambah kawan:


aku baru saja lepas bukak facebook. terus tiba-tiba tangan laju pulak bukak blog dan terus menaip. sebabnya, aku tengah eksaited. 

bukak je facebook tadi, tetiba ternampak ada 'one friend request'. bila click nak tengok siapa, terkejut aku. terkejut bila tengok nama. seorang lelaki. lelaki yang aku pernah kenal. dulu. masa zaman muda remaja dulu. zaman sekolah menengah.

dia sebenarnya secret admire kawan aku. kawan aku memang suka sangat-sangat dekat budak ni. budak ni muka dia ada la iras ala-ala hafiz hashim, pemain badminton malaysia satu ketika dulu tu. sekarang ni, aku pun tak tahu apa cerita pasal hafiz hashim ni. berbalik pada cerita pasal budak ni, aku terkejut sebab dia bukan secret admire aku pun sebab aku suka kat kawan dia. lagi aku terkejut sebab seingat aku masa zaman sekolah dulu kitorang tak pernah berbalas senyum pun. bercakap lagilah haram. setakat tengok dari jauh je. al-maklumlah budak ni, budak glemer satu sekolah. buang tebiat pulak budak ni tiba-tiba add aku kan. agaknya memang tengah buang tebiat kot. eh, tapi for sure la bukan nak ngorat aku. dia dah kawen dok. dan tadi pun aku sempat wish selamat pengantin baru dekat wall dia. tak salah kan? 

budak ni dah pun kawen dengan budak sekelas dia masa zaman sekolah dulu. maksudnya, budak sekolah aku jugak. junior aku. eh, aku tak bagitau eh budak lelaki ni junior aku. haha. dan kawan aku yang minat dekat budak lelaki ni pun dah selamat kawen jugak. dan kalau korang nak tahu, kawan aku dengan budak ni kahwin pada hari yang sama ok. cuma dengan pasangan berlainan dan pada tempat yang berlainan. ohsem bukan? macam dah janji pulak.

weh, sume orang dah kawen. aku bila lagi ni???

x.o.x.o : untuk kawan aku yang baca post ni... adeq, meru add aku kat facebook. giler aku sampai siap buat post pasal dia kan? hahaha... aku sengal~



5 comments:

MadianiMamat said...

aku dah agak org itu adalah meruuuuuuuuuuuuuuuuu..... hahahahha... weh, die kawen doh ke??? die kawen dgn anak sdare acik petak kan?? name mende doh hok puan tu mie?? pengawas kan dl??

ami manaf said...

hahaha... ni lagi sorang... td pidah. anda sudah lupe ke kite bergosip2 lepas blk wedd chella dulu? dia kawen ngan nisa. tp aku pn x ingat nisa ni hok mane. eh, bukan mu ke yg kabo meru dengan nisa?

MadianiMamat said...

ye la, aku tau die dgn nisa tapi aku x igt nama nisa tu... ahhaha... eh aku x igt la kite gosip2 kat wedd chiella... ade ke???mcm x dengar je... haha.

ami manaf said...

eh yeke deq... aku rase adela kite gosip2 dlm kete odway blk tu... ke aku gosip ngan adik aku? hahaha.. tp for sure wedd dorang hari yg same~

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih