Saturday, 25 June 2011

:one of an awful day:

tadi ada perbincangan  dan penceramahan antara budak-budak engineering. dan seperti biasa kena dengar bos membebel dan menyampaikan rungutan-rungutan dan kejian-kejian pihak-pihak yang tak berpuas hati dekat kami-kami. oh, damn so annoyed. terpaksa dengar benda yang sama again and again but no changes. tak guna kalau kami-kami cuba untuk berubah but still there is no kerjasama daripada orang yang merungut tak menghala tu kan. so damn stupid those people. i know korang semua the boses but that's not mean that you guys are always right cause sometimes you guys also are so damn ****** mengarut you know.

we know lah kitorang ni just kuli-kuli batak yang memang tak boleh nak bangkang you guys the boses kan. it makes us the loser but actually the damn loser is you guys....

and tell you what, in the middle of the meeting tadi i just raised my hand and shout out loud 'bos, saya nak hantar surat'... i ain't said the word berhenti but i guess you all guys know. i'm so sick of this environment and i don't think i can handle it no matter how hard i'm trying to be pro with my job. 

and hell yeah, i love my job. starting with being a draughtswomen with salary not more than 1K, how do you guys think i'm surviving myself this past two years if it not because of i'm loving my job? from draughtswomen and up to senior draughtswomen until now i become an ass. of engrg co-ordinator, i take all the pain and all the insult just because i damn love doing my job. job yang memang susah nak dapat dekat Malaysia ni. drafter, mana-mana pun ada but marine product drafter, susah nak cari. berapa banyak je kilang dekat Malaysia ni yang buat barang-barang marine? tell me...

in the middle of confusion right now. quit or survive? i don't know what decision should i make. really...

and tadi as usual my bos nak belanja makan konon nak ambil mood kitorang balik. but i said no. tak guna kalau tiap kali kitorang kena hentam, belanja makan... kena hentam, belanja makan.. it won't settle the problem though... walaupun banyak kali my boss pujuk i still said no. and even my kimia call me telling that boss ajak keluar makan, but still i said no. i prefer to spent my lunch hour baca 'catatan perjalanan by hlovate' dekat surau. that's better and also made my mood better...

kena bermuhasabah diri mencari jawapan. i still love my job, but i hate those people. 

membuat garisan-garisan menjadikan ia satu benda adalah sesuatu yang mengasyikkan dan cool.

Nota kecil : maaf... ini entry peribadi saat hati tengah serabut. ayat omputih tunggang langgang. dah nama pun SPM english dapat C... ooo yeah....

No comments: