Friday, 6 May 2011

:terima kasih di atas kesakitan itu:


Terima kasih di atas kesakitan itu…
Tiada ucapan maaf?
Tidak mengapalah…
Benda kecil sahaja…
Ambil tisu, kesat sahajalah air kesakitan itu…
Tersenyumlah
Dan melangkahlah meneruskan perjalanan…
Ya, aku tersenyum melihat tingkahmu…
Sungguh selamba tanpa perasaan bersalah…
Tapi tidak mengapalah…
Aku baik-baik sahaja…
Namun jauh disudut hati masih tetap berdoa…
Semoga tingkahmu ini tidak akan terkena pada insan lainnya…
Semoga…

Nota kecil si gadis : penulisan ini ditulis selepas mata aku pedih terpercik sisa mee goreng ketika seorang kawan dengan tidak sengaja terjatuhkan penyepit ke lantai. pedih woo mee goreng pedas masuk mata... menangis tak berlagu ko kat situ jugak...wee~ takdelah... lebih-lebih pulak buat citer... tapi sakitlah... dah la mee tu pedas... kawan aku ni wat bodo jer dekat aku. mula-mula rasa macam watdehel? pastu lelama bila dia cuak tengok muka aku, baru dia tanya ok tak? haha... nak tergelak aku time tu tapi aku senyum jer... takut tak? takut tak? ha tau pun takut... tapi takde apelah... saje je... takkanlah pasal benda remeh cenggitu nak sentap kot. tak machola... rilek-rilek sudah... penulisan kat atas tu saje je nak test power... biasalah aku budak baru belajar nak bersastera... tapi takdela pakai ayat sastera... pandai pulak aku kan... biasa-biasa sahaja.. tapi akan aku terus usahakan supaya lebih mantap... fighting!

4 comments:

Munna said...

ingat ape lah td...hehe

^ai-mie : 아이-미^ said...

@munna : hehe... saje je bagi gempaq... tapi takde pape pun... wee~

cik anum said...

laaaa ingat kan npe la td.. putus cinta ke.. hahaha

^ai-mie : 아이-미^ said...

@cik anum : haha... bercinta pun idak macam mana nak putus tu? wee~