Wednesday, 4 May 2011

:bukan makan dalam...:


Namja : ala mie… makan kuey tak ajak sey….

Yoja : ala… aku makan kuey sejuk pagi tadi je pun… nak ajak macam tak sopanla pulak… lainla orang tu makan mcd… tak ajak aku pun… aku tak bising2 pun…

Bukan makan dalam… bukan jugak berdendam… Cuma carutan seorang teman… korang selalu cakap aku sombong dah jarang nak join korang. Tapi korang rasa aku nak ke join korang kalau camni salu korang layan aku? Korang planning baik punya pastu bukan nak cakap kat aku awal-awal. Yela aku tahu aku ni tak termasuk dalam senarai korang. Ape orang cakap? Tak social enough untuk join korang? Dah last-last minit baru nak ajak aku kan… Tu pun kalaula korang ingat aku. Kalau tak, takdenye kan… Nama aku pun korang takut-takut nak panggil… Korang cakap ni perasaan aku je? Dah banyak kali la korang… Takpela korang…. Maafla aku memang dah tak join korang dah sekarang. Kalau setiap kali aku rasa macam terpinggir je lebih baik aku duk umah je… Kurang sikit dosa social aku. Tak kisahla kalau aku ni terperap je kat umah layan citer korea pun… Yang penting aku happy… Korang happy cara korang… Aku happy cara aku… fairkan?

Eh, aku tak benci korangla… Kite gurau-gurau ok je kan? Ke ada yang makan dalam ngan cara aku? Maafla… Aku lebih pentingkan kebahagiaan aku sendiri je skarang. Hidup mesti diteruskan… Betul tak korang?

Aku sangat menghargai kebahagiaan-kebahagiaan kita dulu. Tak pernah lupa pun la korang. Sampaila ke satu tahap masa korang macam pinggirkan aku, aku dah malas nak fikir dah… Tapikan, bila aku sedih and moody, aku tetap suke dengar lawak bodoh korang... Sebab lawak bodoh korang dah berjaya buatkan aku bahagia~

No comments: