Tuesday, 26 April 2011

:tahukah kau? salah satu permulaan sebuah scandal:

i'm not working today. sakit? not really... i don't know why semangat untuk bekerja tu makin hari macam dah makin pudar jerk... what happen to me? and the worst thing is i don't even tell anyone why i'm not working today... sangat jahat ok! macam la company tu company aku... cet!

then suddenly, got a message from one of my collegue which is he, ok :

"sayang, you tak datang hari ni kenapa? demam eh? hehehehe"

sayang kepala hangguk ko! aku paling tak suka kalau lelaki yang dah berstatus tunang orang ni tulis cenggini... ok, dia mang dah bertunang dan bakal melangsungkan perkahwinan bulan tujuh ni.


bagi korang orang lelaki memang la benda macam ni just setakat nak joke-joke je kan. and nasib baikla ko berjoke dengan pompuan hati beku macam aku ni. kalau dapat dengan pompuan yang mudah terpengaruh macam mana? korang tahu jerla most of pompuan ni kalau time bab-bab hati perasaan ni, lembik skit. skali kalau dapat pulak dengan pompuan yg tersyok feeling dekat ko canne? tak ke haru hubungan ko dengan tunang ko antikan?

sebab tulah, ada batasnya kalau nak kawan antara lelaki dengan pompuan ni. korang lelaki apa tahu? pompuan pun sama... kadang-kadang menggediks lebey.. yang lelaki pulak tahu melayan jerk... pastu bila dah sampai ke tahap serius mula lah gelabah tak tahu nak buat apa. time tu, padan ngan muka!

moral of the story, kalau dah kawan tu buat jerla cara kawan ok! tak payahla ko nak menggedik sayang bagai. sedar la diri tu sikit... kalau nak caring pun, ada batasnya ok. pastu nanti bila dah bermasalah mulala letak status entah apa-apa jiwang karat dekat muka buku ko tu... mengalahkan pompuan... tak macho la derr... aish~ tak fahamla aku dengan kaum adam ni...

4 comments:

!✿❤Cik Izan❤✿! said...

selamba jer bersayang bagai kan...kalaulah tunang dia tahu mcm mana...

^ai-mie : 아이-미^ said...

@cik izan : thats y lor... tak suka lelaki mcm ni... huhu...

naa-chan said...

Mie,
normal lah tu. Org pon kadang2 mari la perasaan malas nk kije tu. sah2 skang ni.
jom cari keje baru!

^ai-mie : 아이-미^ said...

@naa : tapikan naa aku rasa kondisi aku ni di tahap worst giler dah.. kdg2 aku tak gi keje.. ot lagila... hari2 balik pukul 6... keje urgent ke x urgent ke, sume aku boh layan jer... aku tensen sume org nak kondem dept aku jer ni... x tau dah nak wat guane nak amek mood keje balik ni... huhu...