Saturday, 2 April 2011

:salah satu ego lelaki:

 ^credit to uncle google^

lelaki dan ego. kali ni nak story pasal salah satu daripada ego lelaki. dan entry kali ni adalah berdasarkan kajian aku sehari-hari sebagai seorang minah rempit. mungkin ada yang tidak bersetuju dengan pendapat aku, tapi nilah realiti. ngeh..ngeh...ngeh...

boleh dikatakan semua orang suka bawak motor laju-laju. termasuklah jugak aku. aku tak suka sangat bawak motor slow-slow sebab rasa macam tak boleh nak balance jer. lagi-lagi kalau time aku tensen... konpem memang laju jer la aku memecut. nak wat canne... dah jadi tabiat... hehe...

tapikan... kalau aku bawak laju pastu pintas lelaki yang bawak motor jugak, konpem sangat-sangat dorang tak suka... pastukan mesti dorang akan pintas aku balik. konpem punya... ada satu insiden tu kan, time aku balik keje, kat depan aku ni ada sebuah motor plus dua orang mamat... mak ai, tanak slow giler plak kan dia bawak motor. aku ni geram sangat apa lagi, pintas la dorang bawak laju-laju... eh, tup tup tengok dorang dah kat depan dah pintas aku balik... aku tanak ah pintas dorang balik... aku cuma senyum sorang-sorang jer kat atas motor tu tengok gelagat dorang... korang tak rasa macam klakar ke? ilek-ilek sudahla kan....

ni bukan sekali jadi... boleh kata banyak kali jugakla... lagi-lagi skang ni aku bawak motor LC. bertambah-tambahla... kadang-kadang sengaja jugak kenakan dorang nak tengok reaksi macam mana. contohnya sengaja jer pintas dorang, nak tengok dorang pintas balik ke tak... eh, pintas jugak... klakar betulla...

kadang-kadang rasa macam pelik pun ada. tapi nak wat canne... dah lumrah manusia... tapi, betol tak kalau aku cakap ni adalah salah satu daripada ego lelaki?

psstt : bukan lelaki je ada ego. pompuan pun ada ego dia sendiri termasuklah aku... and yup aku akui tu... :)

2 comments:

Rie said...

hahaha
lc kan power..bwk laju2
ms overtake tu, bakar2 la sket
kekeke

^ai-mie : 아이-미^ said...

huhui... lc mang la laju tp tanak ah.. da 2 kali xcden tu... saje je wat cenggitu cari hiburan sendiri... :)