Monday, 4 April 2011

:isnin yang biru:

 ^credit to uncle google^

i wonder kenapa bila time ari isnin jerk mesti kena 'Monday Blues'... aku pun tak tau kenapa dorang panggil 'Monday Blues' tapi mang aku quite agree la, kalau tiap hari isnin jerk mesti blues punyer... like today, hari ni life aku tak berapa berjalan dengan lancar seperti yang aku rancangkan. pagi-pagi time kat tempat keje pun dah ade benda spoil. hari ni aku terpaksa parking motor aku kat tengah-tengah antara dua motor orang yang aku tak suka and avoid all of the time. tapi what to do coz parking lot dah full sebab aku datang lambat hari ni. kalau bab tempat parking mang agak tensi skitla sebab hanya aku sorang jerk gurlz yang merempit dengan motor. kenala berebut dengan dak dak laki ni tempat parking...nasibla badan...

second thing today is my kimia tak datang kerja lak hari ni. baru jer bajet nak berbaik balik tapi terbantut pulak. dahla cuti tak bagitau aku.. in fact dia tak pernah pun nak bagitau aku kalau dia cuti. tup-tup aku lak macam orang bodoh kena jawab soklan sume orang asal dia tak datang keje sedangkan aku sendiri pun tak tau kenapa. quite sad coz tiap kali aku tak cuti or tak datang kerja aku mesti mesej dulu bgtaw die sebab tanak bagi dia risaukan aku. tapi dia? i do look like ignorant person but the fact is, i care. i wonder why but i just dont show it. that's who i am but i guess she doesn't know that... like today when kak ita ask me about her dekat pantry...

k.ita : mie, pija pergi kenduri kawen sape?
aku : huh? (terpinga-pinga tak tahu pape...)
diyana : dia pergi kenduri kawen sepupu dia la kak... (jawab si diyana.. sedey sebab aku yang kawan baik dia ni tak tahu pape pun...)
k.ita : ooo... baper lame die cuti?
aku : entahla kak.. dia takde cakap plak... 

then, aku teruskan basuh tangan and terus kuar dari pantry... sedey sebab aku rasa macam seorang kawan yang useless...pastu ada lagi sorang manusia ni tanya aku...

Mr. T : mie, mane u punye partner tak datang arini?
aku : entah. tak tahu.. dia takde cakap plak... (jawab aku sambil angkat bahu dan tersenyum sumbing...)

yes, i know korang nampak macam aku and dia rapat sangatkan... sampaikan ada yang cakap kitorang ni dah macam kapel. bullshit jerk statement tuh... aku pompuan sejati ok walaupun aku takde boypren... nampak je macam rapat tapi takdela rapat sangat. masing-masing berahsia... banyak pasal dia yang aku tak tau... so, bila orang tanye pasal dia, aku mesti blur-blur pastu senyum macam kerang busuk.. bajet nak coverla tuh... ceh! hurmmm... entahla ekh...

slalu kena macam ni tapi nak tanak kena la cover jugak sebab kawan sendiri. kadang-kadang penat tapi takkan nak men putus-putus kawan macam budak kecik. ye, aku tau sangat prangai dia.. salu gaduh dengan someone pasal benda kecik jer pun bagi aku. like macam mana aku dapat tau dari kawan dia pasal ape dia putus dengan pakwe dia... sebabnya, ada one time tu pakwe dia u-turn balik time ada roadblock polis. dia rasa macam tak secure je ngan pakwe dia tu. bagi aku tu cuma benda kecik dan remeh jerk... tapi entahla... agaknya sebab tu kot dia marah dekat aku. sebab aku tegur dia supaya jangan cakap serius sangat sampai hentak-hentak meja. yela, time tukan cakap macam gurau gurau jerk... tetiba dia serius... eh, alek-alek aku jugak yang kena... nasibla badan... 

sorila kawan... aku mang mulut laser.. aku gurau jerk time tuh tapi tak sangke lak ko leh terasa kan... so sorry sangat-sangat...

the third thing today is, pepagi bute tadi da kena panggil dengan bos. memang totally spoil mood aku la pepagi nak ngadap muka meluat bos aku tuh. ni sume sebab si sengal ah pi punye pasal. ko kalau nak mengomen pun jumpe aku dulu tak ley ker? aku ingatkan problem besar la sangat, tapi alahai... benda ciput je dowh... ko ingat ko terus masuk jumpe big bos tu, setel ker problem? big bos tu ape yang dia tau? tau pusing belit menyusahkan orang... dah la ko tanye soklan bangang yang tak kena langsung dengan tahap ko sebagai old school worker... aku ni baru je dua tahun keje situ der... bila aku tanye, ko lak tanye aku balik. ape ke hal? mang la menyirap jerk aku ni kan... naseb baek aku leh control lagi temper aku... tapi nasib ko la bos, aku tak senyum ngan ko tadi... aku masih temper lagi ngan insiden minggu lepas and mang aku totally meluat ngan ko la bos...

adui... macam-macam hal... temper punya pasal, dah bertambah-tambah kedut dekat muka aku ni... ceh! nampak gayanya kalau slalu cenggini konpemla takde laki nak kat aku lagi pasni... adakah aku akan tergolong dalam golongan andartu suatu hari nanti? huahuahua... k lah... malas dah nak meroyan... gi bersiram lagi bagus... 

psstt : kawan, aku sayang ko tau... cuma aku mintak ko cuba paham pangai aku walaupun skiiiiiitttt jerk.... boleh?

No comments: