Sunday, 24 April 2011

:dia lelaki yang pernah sukakan aku dulu:

seorang lagi lelaki yang pernah ada dalam hidup aku dulu bakal mendirikan rumahtangga. tahniah untuk beliau dan pasangan. aku mendoakan yang terbaik untuk beliau dan pasangan...

kitorang kenal dah lama dah... since 4-5 years ago? dah lupa tapi masa tu aku masih lagi bekerja sebagai salesgirl kat kedai tepon. rapat pun lepas tu sebab aku mintak tolong dia carikan aku kerja yang related dengan study aku. yela, aku ni study Industrial Design. bila dah habes study, terpaksa pulak kerja as salesgirl. time tu bukan senang nak cari kerja. so, bantai je la kerja papepun. bukan macam budak sekarang. nak kerja pun memilih. konon dah habis diploma tu tak layakla nak kerja sebagai salesgirl bagai ni. hello~ yang penting halal ok! stop that crap~


bila dah rapat tu, ada jugaklah dia ajak kuar. time tu dia baru putus tunang kot. so, akula tempat dia mengadu bagai... lagipun, time tu aku takde pakwe lagi. time tu pulak still muda remaja lagi so, aku layan kan jerla... tapi kitorang ni macam chipsmore. kejap jumpa pastu lamaaa giler tak jumpa... pastu jumpa balik. biasanya akulah yang selalu bagi alasan time dia ajak jumpa. jahatkan aku...

ok, dia hensem, nice man, romantik? wee~ aku tak suka romantik... aku menjauhkan diri daripada dia pun sebab aku rasa macam tak selesa bila ada dekat dengan dia. aku tak tahu kenapa tapi perasaan tu selalu je ada. pernah jugak dia macam melamar aku cara berbasa-basi, tapi aku selalu ngelak dan bagi jawapan yang ridiculous...well, as u know hati dan perasaan takleh nak paksa-paksa kan.

rasanya last aku jumpa dia, last year kot? lupa sebab dah lama sangat. time tu dia ajak aku tengok wayang. aku layankan jer sebab time tu pun aku tengah boring tak buat apa. walaupun rasa macam tak selesa je nak kua, tapi aku ni boh layan je lah... and aku rasa tu lah last aku jumpa dia sebab lepas tu aku decide dah tak nak jumpa dia langsung... jahatkan aku?

bukan apa sebab time tu dia buat sesuatu yang memang aku benci giler! nak tahu apa? tu lah first time dia berani nak pegang and peluk aku. damn! memang aku marah sebab ko sape kan? lainlah kalau incik hubby aku. bukan nak cakap aku ni suci bagai. tak~ aku ni mang jahat giler tapi... at least respect me dude... kalau selama beberapa tahun kita kawan ni ko boleh behave yourself asal tetiba lak nak wat pangai? sori coz aku mang takley nak trima. so, bye-bye lah jawapannya...

and rasanya a few month lepas tu, aku ada tengok dekat facebook dia ada letak si polan is in a relationship with si polan. congrates to him... bagus jugak. at least it wasn't me... and just a few days ago i wish him a happy birthday and ask him about his marriage. Luckily he will be marry next month. congratulations lagi sekali. dia nak bagi kad dekat aku. aku on jerk. tapi... baru je just a few minutes ago dia bagi mesej :

kat mana tu...

hello~ it's almost 12 o'clock in the midnite... apa yang membuatkan ko rasa aku nak jumpa ko memalam ni? sorry derr... aku tak reply pun. malasla... kang tak elok kalau tunang dia tahu. aku tak nak menimbulkan misunderstanding dalam rumahtangga orang ni... simpang malaikat 44... i'm learning from my mistake...

untuk beliau, selamat bakal menjadi pengantin baru buat kamu. you are a nice guy... we're not meant to each other. you know that. i always pray for your happiness. your first mistake lead for this thing to happen. i'm not blaming you anyway. it just me~ we always can be a chinggu... and i dont think i can make it to your wedding either...so sorry~

No comments: