Monday, 28 March 2011

.we got married.

eh, bukan aku yang dah kawen... tapi ni ha ade program korea pasal maen kawen-kawen... bukan kawen betol-betol pong... dorang korean, bolehla buat cenggitu. cuba kalau Malaysia buat program cenggitu, konpem jadi kontroversi terhangat di pasaran. entah-entah mengalahkan kontroveri A**** I****** yang memang tengah hangat skang ni.. ahh... S***** issue...

program ni dah lame dah pong tayang... aku je ha yang malas nak tengok.. konon macam tak besh... pastu simpan buat asam citer ni kat dalam external. pastu bila dah dapat tahu nama list artis baru untuk new season dah kuar, barulah sebok-sebok nak tengok program ni.

mengisahkan tentang sorang artis laki ni yang terpilih 'kawen' dengan sorang artis pompuan. starting, they dont know each other yet. means, each them tak tau pon dorang kena 'kawen' dengan sape sebenarnya. on the first day, adalah surprise or mission yang dorang kena buat sebelom jumpe hubby and wifey masing-masing. pas dah jumpa barulah sesi kenal mengenal berlangsung. kalau ada yang serasi, lama lah dorang 'kawen'. kalau tak serasi, terpaksalah 'bercerai'. macam-macam ragam ada bergantungla pada pasangan masing-masing. normally, artis yang involve dalam program ni is korean idol. barula gempak kan. barula ramai orang nak tengok. tak gitu?

pasangan yang aku paling suka tengok is Jung Yong Hwa (CN Blue) dengan Seoyoung (SNSD) or prefer to be known as Yongseo Couple. Pasangan yang quite innocent. ahaks. tapi sayang coz dorang terpaksa 'bercerai' sebab masing-masing sibuk dengan schedule memasing. so sad coz they're a sweet couple. Then pasangan Khuntoria Couple, Nickhun (2PM) dengan Victoria (F(x)) and lastly pasangan Adams Couple, JoKwon (2AM) dengan Ga-In (Brown Eyed Girls).. ramai lagi couple sebenarnya tapi tu je stock yang ada dalam external aku. nak download malas. hehe...

^Yongseo Couple (goguma) ...so sweet^

^Khuntoria Couple^

^Adams Couple^

Hehe... Mang ketinggalan zaman kan aku ni. Orang lain dah habeh tengok dah. aku jer yang baru sebok nak tengok. yang pasangan lain tu, no komen coz macam tak berapa interested sangat. haha, so jahat. well, the name list for the new season lagi best i guess coz most of them is my favourite. Cant wait!

No comments: