Sunday, 27 March 2011

.let's learn korean!.

it's 7.47PM rite now in Malaysia... selamat malam sume... dah solat maghrib? :)

sekarang ni tengah sambung belajar korean yang terhenti separuh jalan tu hari atas sebab-sebab yang tertentu. tadi tetiba terjumpa satu website yang menarik dan sangat seswai untuk sape-sape yang baru je nak belajar korean. pastu terasa macam nak share dengan sume orang pulak... kan bagus kalau berkongsi ilmu ni kan...hehe :)

i recommend this website sebab dia ajar satu-satu... siap ada audio sound lagi. so, u can pronounce the alphabet correctly. kalau nak tahu maksud untuk word example dia tu, u all kena la belek kamus korean-english pulak. ha yang tu u all boleh la search dekat babylon ke... wordlingo ke... barulah tahu maksud dia.

so, apa lagi. jomla sama-sama belajar korean. tak salah kalau nak menambahkan lagi ilmu pengetahuankan. untuk yang betul-betul nak belajar tu, kenalah sediakan buku nota. pape senang nak refere nanti. kan?

here's the website add : http://rki.kbs.co.kr/learn_korean/lessons/e_index.htm#
and this is the website for dictionary : http://www.worldlingo.com/products_services/worldlingo_translator.html

selamat belajar kawan-kawan... peace no war... yeah!

2 comments:

Kujie said...

wah..study korean juga ker..heheh saya pun tgh study..saya study kat web talk to me in korean, dia ada podcast, blh download kat itunes.lps ni blh ler tulis komen dlm bhs korea.

^ai-mie : 아이-미^ said...

hehe.. sikit2la... kadang-kadang je blaja sbb bz dgn keje... kujie mesti lagi terer ni... tempat yg kujie blaja tu cambest je.. anti kite try link situ pulak... thanx coz share... :)