Wednesday, 23 March 2011

.hair cut ~ Yoo In Na or Ha Ji Won?.

 ^Yoo In Na^

my currently hair cut sekarang ni adela lebey kurang ala-ala Yoo In Na (perasan muka aku...hahaha)...sama tang panjang ngan ikal jer la. takdela sihat bersinar-sinar betul macam Yoo In Na punye rambut pong. rambut aku ni kalau nak dibandingkan dengan tali tangsi agak-agak tali tangsi lagi halus kot. cet! ha, dats whyla rase macam nak potong rambut aku ni pendek macam Ha Ji Won... agak-agak seswai tak eh? ala korang bukan tau pun kan aku ni macam mana kan. so, canne nak tau seswai ke tak... ye dok? poning... poning...

 ^Ha Ji Won^

tapi...kalau nak potong pendek rasa macam sayangla pulak. bukan kejap nak simpan rambut panjang macam sekarang. setahun lebey jugak gamaknye. aku pun da lupe da... rase macam lama giler. kalau bukan sebab kulit kepala ni problemo, takde maknenya aku nak potong pendek. aku memang suka simpan panjang dari kecik lagi. tapi tu la...

haa~ mesti ada yang cakap aku ni gedik nak follow-follow artis Korea ek. tak gedik pun... mang dah lame giler planning nak potong rambut ni tapi tak tahu nak potong style macam mana. so, kebetulan pulak baru jer pas tengok citer 'Secret Garden'. eh, berkenan pulak ngan style rambut Ha Ji Won tu. tu yang fikir-fikir ni nak potong cenggitu. fikir punya fikir aku rasa dah seminggu lebey kot aku fikir. tapi takde jugak jalan keluarnya. ape yang aku fikir pun aku tak tahula. cuma aku ni jenis yang kalau nak buat keputusan tu mang kena fikir panjang. haa, panjang dalam konteks aku memang panjaanngg giler. kadang-kadang sampai bertahun tahu? tapi takkanla kalau bab nak potong rambut pun nak kena fikir sampai setahun... ye dok? tu mentel namanya... uhuks!

okla... okla... nak sambung fikir balik... selamat malam dunia... :)

2 comments:

ija said...

saya suka potongan rambut jiyeon kat dlm show Heros,tp tak berani nk buat rambut mcm tu...

^ai-mie : 아이-미^ said...

@ija : really? tp sy x tau plak rambut jiyeon time tu mcm mane... anti sy check... ija nak tau, entry ni tlis bln 3 kan, tp smpai skang rmbutnya maintain x potong2 jugak... haha....